Turfpoortstraat 27 1411 ED Naarden   Stip   Tel. 035 – 5447153
Gevestigd in Het Spaanse Huis
Facebook
Mededelingen

Route & kaart

Adres

Turfpoortstraat 27

1411 ED Naarden-Vesting

 


Grotere kaart weergeven

Route

 

Trein

Komt u met de trein, dan moet u uitstappen bij het station Naarden-Bussum. Het is mogelijk om vanaf het station Naarden-Bussum naar het museum te lopen. Dit kost echter wel een minuut of twintig, maar deze route is met mooi weer zeker de moeite waard! Vanaf het station volgt u de Albrechtlaan. Deze weg buigt rechts af en gaat over in de Comeniuslaan. U kruist een grote weg en slaat linksaf de Lambertus Hortensiuslaan op. Bij de kruising steekt u over en loopt rechtdoor. Op een gegeven moment buigt de weg licht af naar links, u loopt die kant uit. U bevindt zich nu op de Alexanderlaan en komt even verder een hertenkamp tegen. U gaat na het hertenkamp naar rechts, u ziet de Vesting al liggen. Bij de Vesting aangekomen gaat u naar rechts. Loop ongeveer 200 meter rechtdoor. Ten hoogte van het Vestingmuseum gaat u linksaf de Turfpoortstraat in.

 

Bus

Vanaf het station Naarden-Bussum kunt u twee bussen pakken, lijn 110 en lijn 151. Voor de haltevertrektijden, zie:

http://www.connexxion.nl/dienstregeling/halte?id=58515020&lijn=F110&richting=1&datum=14032013

 

en

 

http://www.connexxion.nl/dienstregeling/halte?id=58515020&lijn=F151&richting=2&datum=14032013

 

 

Auto

Komend via de A1 uit de richting Utrecht/Amersfoort:

Afslag Gooimeer (afslag 6)

 

Onderaan de snelweg gaat u linksaf. U gaat onder het viaduct door en neemt de tweede linksaf. U bevindt zich nu op de Amsterdamsestraatweg en volgt deze weg tot aan Naarden-Vesting. In Naarden-Vesting aangekomen, slaat u rechts af de Westwalstraat in. U ziet het parkeerterrein Bastion “Nieuw-Molen” aan uw rechterhand. Vanaf hier loop u richting het Vestingmuseum en daar aangekomen slaat u linksaf de Turfpoortstraat in. U kunt ook nog een stukje doorrijden en de borden volgen richting de parkeerplaats op het Adriaan Dortsmanplein. Vanaf het Adriaan Dortsmanplein loopt u de Marktstraat in, de eerste straat links is de Turfpoortstraat.

 

Komend via de A1 uit de richting Amsterdam:

Afslag  Naarden-West (afslag 5)

 

Na de afslag gaat u bij de eerste en tweede verkeerslichten rechtdoor. Vervolgens gaat u op de rotonde linksaf, richting Naarden-Vesting. U volgt de weg tot de aangeduide parkeerplaats op het Adriaan Dortsmanplein. Vanaf het Adriaan Dortsmanplein loopt u de Marktstraat in, de eerste straat links is de Turfpoortstraat.

 

Parkeren

Parkeren in de gemeente Naarden is gratis, wel zijn er in sommige straten blauwe zones ingesteld. Wij raden u aan te parkeren bij het parkeerterrein Bastion “Nieuw-Molen” of het Adriaan Dortsmanplein in Naarden-Vesting. U kunt hier onbeperkt parkeren en heeft hier geen blauwe schijf nodig.

 

Toegankelijkheid

Het Weegschaalmuseum is gelegen in een monumentaal pand uit de Middeleeuwen met veel trappen en opstapjes en is helaas slecht tot niet toegankelijk voor rolstoel- en scootmobielgebruikers.